Herroepingsrecht & retourneren van artikelen

Het Kinderkameratelier wil natuurlijk dat je blij en tevreden bent met je aankoop. Daarom besteden wij veel aandacht en zorg aan de omschrijving, fotografie en verpakking van onze producten. Is het door jou bestelde artikel desondanks toch niet wat je ervan verwacht had of heb je spijt van je aankoop? Dan kun je binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling de aankoop retourneren. Dat heet het herroepingsrecht. Hieronder lees je hoe dit werkt.

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen (de bedenktijd) de overeenkomst te herroepen. Het Kinderkameratelier hoort graag van je waarom je het artikel wenst te retourneren, maar een opgaaf van redenen is niet verplicht. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij (of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is) het product fysiek in bezit krijgt.

Let op!
Op maat en/of op verzoek van de klant gemaakte items (meubels, illustraties of andere producten) vallen nadrukkelijk niet onder het herroepingsrecht en kunnen dus niet geretourneerd worden. 

Wil je je herroepingsrecht uitoefenen, laat ons dit dan -liefst per e-mail- weten (maar het mag ook per post of zelfs telefonisch). Je mag hiervoor gebruik maken van het standaard herroepingsformulier; dit is niet verplicht. Nog even onze gegevens op een rijtje.

Het Kinderkameratelier
Beekerweg 68
6235 CD Ulestraten
info@kinderkameratelier.nl
0031-06-81908139

Tijdens de bedenktijd dien je zorgvuldig om te gaan met het product en de verpakking. Je mag het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of je het product wenst te behouden.

Het is de bedoeling dat je de te retourneren producten zo snel mogelijk, maar niet later dan 14 dagen na de dag waarop je ons hebt medegedeeld de overeenkomst te herroepen, aan ons terugstuurt of overhandigt. Je bent dus nog op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. Het bewijs dat de geleverde zaken tijdig zijn teruggestuurd ligt bij jou als klant. Dus bewaar de track & trace code goed; dit is jouw bewijs van verzending. Denk eraan dat je het product met alle geleverde toebehoren en - voorzover redelijkerwijs mogelijk - in de originele staat en verpakking aan ons retourneert, een en ander conform de door ons aangegeven retourinstructies. 

De verzend -of transportkosten voor het retourneren alsmede de risico’s verbonden aan het transport komen voor je eigen rekening!

Gevolgen van de herroeping

  • Als je de overeenkomst herroept, ontvangt je alle betalingen die je tot op dat moment aan ons hebt gedaan, inclusief aan ons betaalde verzendkosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering of betaalmethode) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Dit tenzij wij het door jou geretourneerde product (nog) niet volledig en correct (zonder beschadigingen) retour hebben ontvangen.
  • Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee de oorspronkelijke transactie is verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval worden voor de terugbetaling geen kosten in rekening gebracht. Je draagt wél de rechtstreekse kosten van het terugzenden van het product.
  • Het artikel dient in ongeschonden staat bij Het Kinderkameratelier te worden afgeleverd. Indien dit niet in acht is genomen kunnen wij de artikelen helaas niet terugnemen en/of de betaling niet (volledig) ongedaan maken. Je bent aansprakelijk voor alle na retour geconstateerde beschadigingen en de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en het werking van de goederen vast te stellen.

 

Voor meer informatie, zie onze Algemene Voorwaarden

© 2018 - 2024 Het Kinderkameratelier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel